сряда, 28 септември 2016 г.

Доказано е – лекомислените хора по-често постигат целите си!


Малко хора с лека ръка ще се нарекат – лекомислени.  Бюрата на тези хора са винаги разхвърляни и приличат на последствия от големия взрив. Но във мечтите на всеки човек личността му е сериозна, контролираща собствения живот и околната среда.

AdMe.ru ни предостави тази интересна статия, кято доказва, че лекомислието – съвсем не е минус.

Ние просто сме свикнали да считаме сериозността и подредеността като критерии за успех.
От детството ни е внишавано: разхвърляността и лекомислието към вещи и към живота, като цяло, няма да доведат до нищо хубаво. Ние вярваме в това, че само сериозният подход към живота може да ни доведе към успех.

И като че ли ние изживяваме пълноценно живота, дори разхвърляйки вещите си ние съществуваме всеки изминал ден в не идеално чистия свят. Дори когато крачим с гуливерски стъпки по кариерната стълба, вътрешното аз ни нашепва: „Твърде повърхностно се отнасяш към всишко, стилът ти на живот е твърде лекомислен, ти задължително ще се забъркаш в някоя каша и нищо няма да ти се получи“. Струва ли си да се прислушваме към този вътреяен зов?
Лекомислените хора - са творчески хора.

По думите на Ерик Беркер, автор от списанието Тime, именно лекостта на битието пределя, в каква степен човек е интелектуален. Ерик се позовава на книгата „Как се раждат добрите идеи. Естествена история наиновациите“ (Стивън Джонсън), основната мисъл там е в това, че неподредеността около юовека – е показател за интелекта му. В мегаполисите хората живеят много по-безгрижно отколкото в малките населени места. Именно в големите градове е съсредоточена централната активност за създаване на иновации. Лекомисления мозък е по-склонен към творчество и е способен на новаторство.

Само човек с лекомислена структура на ума може да работи по няколко проекта или да се занимава едновременно с няколко вида хоби. Това на свой ред кара ума му да работи по-ефективно, на пълни обороти. Именно при тези хора се зараждат най-неочакваните мисли и нови идеи. Например, рисувайки под музикални звуци, може да създаде у човека нов стил на живопис. Умението  да живеят в режим с множество задачи позволява на лекомислените личности да постигат сериозни успехи и да правят грандиозни открития.



Да, хаосът води към гениални идеи!

Може да ви се струва странно, но колкото по-разнообразни мисли блуждаят в съзнанието ни, толкова по-голяма е вероятността среди тях да има действително стойностна мисъл или идея. Именно тази теория лежи в основите на Brain Storming, които набират популярност в последните нщколко години. Именно благодарение на метода за щурмуване на мозъка, творческите колективи преуспяват, те създават иновации които не влизат в никакви рамки.
Ерик Беркер също се позовава на книгата „Въобрази. Как работи креативността“ , където се твърди, че хаосът на работното място стимулира човека и творческото му мислене. С други думи, колкото по-голям е хаосът, толкова по-креативно работи мозъкът.

Творете и вървете напред към новите идеи!

Источник: Dan Scotti//elitedaily


Няма коментари:

Публикуване на коментар