сряда, 28 септември 2016 г.

Не разказвайте плановете си


Не сте ли забелязвали, че за живота на наистина богатите хора нищо не е известно? Че понякога имайки личен самолет и къща на Канарските острови, те носят най-старите си дрехи? Може да си мислите, че това е защото са скъперници или се боят от преследване на специалните служби, но същността е друга.

Един ден, мой влиятелен познат ми разясни този момент. Той ми каза, че истинският успех не търпи хвалебствията и показността. Например едва към 30-те години дъщерите му разбрали, че татко винаги е имал личен самолет.

Баба ми винаги казваше: „Не искаш завист – обичай тишината“. Никой не трябва да знае за живота ви, за успехите, постиженията и способите които сте готови да предприемете  за успешен резултат. Също избчгвайте да споделяте неудачите и паденията си. Не сте длъжни да давате обяснения на никой.

Това се отнася не само към щастието, но и към целите ви. Ако разпространявате плановете си и намеренията си, то ще ви е много по-трудно да ги реализирате. Те ще престанат да са толкова желани, нали ги объявихте, а приятелите вече ви се възхитиха. Вече нямате тази мотивация за постигане на каквото и да е.

Запомнете:
  • Не ви е необходимо да крещите, че ви се е случило нещо хубаво във фейсбук, за да сте щастливи.
  • Не ви е необходимо да демонстрирате депресивно състояние, за да поправите нещо.
  • Не ви е необходимо да разказвате на всички за мечтите и целите си, за да ги постигнете.
  • Не ви е необходимо одобрението на познати, за да вървите напред.
  • Не ви е необходимо да рекламирате живота си в инстаграм, за да покажете какво струвате.
  • Не сте задължени да объяснявате на никого успехите си.
  • Трябва ви повече тишина и спокойствие.

И ще видит, какви щастливи, независими и спокойни ще станете! А най-важното, ще достигате до най-желаните си цели и ще си поставяте нови!

Успех!

Снимка: Getty Images


Няма коментари:

Публикуване на коментар