вторник, 27 септември 2016 г.

Една единствена причина за да не „подпляскваме“ децата си


Признайте пред себе си, ако са ви подплясквали като малки – спомените ви с тези събития никак не са от най-топлите. И както показват последните психологически изследвания, това се е отразил не по най-добрия начин на поведението ви в бъдеще.

Експертите на университетите в щатите Остин и Тексас твърдят, че колкото повече детето се подплчсква, толкова повече са шансовете, че в бъдеще то ще има проблеми с психическото здраве и нивата на агресия ще бъдат по-високи от нормата. В изследването участие приемат 160 хиляди деца от цял свят.

Много често родителите смятат, че малко бой е добра „профилактика“ , но в реалността последствията от тази „безобидна профилактика“ могат да се окажат плачевни. Такива методи на възпитание най-често използват родители, които са били подлагани на същото отношение в детството им – така се образува фатална цикличност.

Учените споделят надеждите си, че изследванията им ще накарат родителите да се замислят за последствията от действията си. И в бъдеще родителите ще започнат да въдворяват дисциплина при помощта на позитивни методи.

А моят съвет към вас скъпи настоящи и бъдещи родители е следният:

Всеки път в който решавате да повишите тон или да вдигнете ръка над детето си – ПОМИСЛЕТЕ. Много хубаво си СПОМНЕТЕ детството си и как е болно да сте малък и беззащитен. ОСЪЗНАЙТЕ последствията от действията си. ВИЕ сте идеалът за тези деца. Всичко което децата ви предприемат, казват и мислят е резултат от възпитанието, което ВИЕ САМИ сте им дали.


Източник mic.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар