петък, 23 септември 2016 г.

Братя създават бизнес за милиони, благодарение на единствен въпрос който майка им задава всеки ден

През 1994 година братята Берт и Джон Джейкъбс (Bert and John Jackobs)основават компанията за продажба на тениски със собствен дизайн наречени «Life is Good» .

Тогава братята не са разполагали с нищо повече от каравана, а сега компанията им се оценява на $100 милиона. Най-голямата заслуга за успешният бизнес е на майката им - Джоан. Именно тя е човекът научил синовете си, въпреки всичко, да виждат най-доброто в живота.

Берт и Джон са най-малките от шестте деца в семейството, а детството им не е било от най-безгрижните. Когато те са били в началното училище, родителите им попадат в автокатастрофа. Майка им се разминава с леки травми, но таткото няма този късмет: дяната му ръка остава напълно парализирана. Това повлияло на характера му: той станал нервен и започнал да изкарва гнева си върху най-близките.

Независимо от неприятностите, г-жа Джейкъбс продължавала да вярва, че животът все още е прекрасен. Всеки ден по време на вечеря тя задавала на децата си един въпрос: „Какво хубаво се случи днес?“.

„Думите на майка звучаха просто, но те буквално променяха цялата енергетика в стаята. Дори не разбирайки какво става не през един въодушевено преразказвахме най-добрите, най-смешните и най-чудатите събития от нашия ден. Семейството ни се отличаваше с оптимизма, макар и на моменти не ни е било до смях“.

  Мама Джоан е била примерът за това, че оптимизмът е избор – който ние правим всеки ден. Берт и Джон цял живот следват това правило и именно за това те никога не се предавали. Дори когато им се е налагало да вървят по улиците на Бостън и да продават тениските си, а на сметката им по това време е имало само $78. Успехът обаче им се усмихнал, веднага след като те измислят ново лого на усмихващо се, нарисувано човече заедно с надписа - «Lifeis Good».




Обикновенния, но позитивен дизайн завоювал сърдцата на купувачите и вече към края на първата година компанията продала такова количество тениски, че сумата в банковата им сметка нараснала до $87.000. Сега тениските на братята Джейкъбс се продават в магазините по цял свят, а многомилионната им копания пропагандира здрав начин на живот. Върху повечето тениски, както преди 22-е години, можете да видите логото «Life is Good». И с това е невъзможно да се спори: животът е действително прекрасен!



© Life isGood

Няма коментари:

Публикуване на коментар